Výkonnosť a konkurencieschopnosť súčasné trendy ekonomického rozvoja Slovenskej republiky - Bacová, Viera
Dostatočne vysoký podiel investícií SR. Potreba iniciovania rozvoja kapitálového a peňažného trhu na Slovensku. Niektoré zbytočné výdavky štátu. Menej povšimnuté príčiny deficitu štátneho rozpočtu SR. Zvyšovanie efektívnosti ekonomiky vyžaduje zvýšenie produktivity práce a systémové riešenia. Zvyšovanie efektívnosti ekonomiky prostredníctvom konkurenčných výhod. Hlavné príčiny výnosovosti a atraktivity firiem a odvetví.