Dopad novelizácie zákona na zdanenie viacročných príjmov fyzických osôb
Príjmy, ktoré sú výsledkom niekoľkoročnej činnosti daňovníka je možné rozdeliť rovnomerne na zdaňovacie obdobie, v ktorom sa dosiahli, a na zdaňovacie obdobie predchádzajúce, najviac na tri pomerné časti. Ide o rozloženie daňovej progresie pri taxatívne vymenovaných príjmoch z podnikania a inej samostatnej zárobkovej činnosti. Druhy príjmov, ktoré si v týchto prípadoch daňovník uplatní. Praktické príklady na výpočet dane podľa novelizácie par. 14 ods. 1 zákona o daniach z príjmov.