O zákaze diskriminácie mužov a žien pri prijímaní do zamestnania
Zaručenie základných práv a slobôd na území SR v Ústave Slovenskej republiky bez ohľadu na pohlavie, rasu. Základné zásady Zákonníka práce obsahujú základné princípy, ktoré vyjadrujú podstatu pracovného práva. Zásady rovnakého zaobchádzania s mužmi a ženami v pracovnom živote, pri vstupe do zamestnania obsahuje smernica Rady Európskej únie. Pokuty pri nedodržaní pracovnoprávnych predpisov, ak zamestnávateľ odmietne prijať do zamestnania muža alebo ženu vzhľadom na vek, pohlavie, či národnosť.