Odpisovanie majetku obcí - Kováčová, Zdenka
Aplikácia daňových odpisov ako výdavku na dosiahnutie, zabezpečenie a udržanie príjmov. Objasnenie niektorých zákonov, ktorými sa upravuje postavenie a funkcia obcí, ich právomoci, spôsobu finančného hospodárenia, z ktorých sa odvíjajú možnosti odpisovania obecného majetku. Postavenie, funkcia a zostavovanie rozpočtov obcí. Spôsob nakladania s majetkom obce. Odpisovanie majetku. Postup pri zdaňovaní príjmov. Prechod majetku z vlastníctva štátu do vlastníctva obce. Ocenenie majetku obcí. Praktické príklady.