Strategie pro čas globalizace - Matějka, Milan
Charakter a hĺbka súčasných zmien v trhovom hospodárstve. Zmena úlohy ekonomických faktorov, prioritný význam vedomostí. Nový globálny rozmer ekonomiky a slabnutie úlohy regulácie národných ekonomík. Zásadná zmena výrobnej koncepcie a systémov. Informačná revolúcia.