Výkonnosť a konkurencieschopnosť súčasné trendy ekonomického rozvoja Slovenskej republiky - Bacová, Viera
Kroky potrebné na zvýšenie úrovne produktivity práce. Princípy medzinárodného porovnávania úrovne produktivity práce. Nástroje riešenia platobných deficitov: prispôsobovací proces, devalvácia meny, zvyšovanie výkonnosti ekonomiky rozvojom vývozu. Úloha štátu pri zvyšovaní výkonnosti ekonomiky.