Základy dane z pridanej hodnoty - Jablonková, Zdenka
Charakteristika dane z pridanej hodnoty. Mechanizmus fungovania dane z pridanej hodnoty. Objasnenie mechanizmu fungovania DPH medzi platiteľmi dane na príklade štyroch subjektov, ktoré sa zúčastňujú na výrobe a predaji tovaru, odevov. Sadzba dane je 23 perc. ceny predávaného tovaru. Komentár k jednotlivým príkladom.