Daňový úver - zníženie základu dane z príjmov z podnikania - Faiglová, Svetlana
Ustanovenie 41 ods. 16 zákona č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení zákona č. 172/1994, ktorým sa menil a dopĺňal zákon o daniach z príjmov si daňovník fyzická osoba môže v prvom roku vzniku daňovej povinnosti znížiť základ dane z príjmov z podnikania. Vysvetlenie ustanovenia vzniku daňovej povinnosti. Vznik nároku na zníženie základu dane.