Financovanie vedy v SAV - Šporer, Peter
Z obsahu: Zaostávanie v technickej vybavenosti slovenských vedeckých laboratórií za svetom pokračuje. Slovenskí vedci neraz pripomínajú na medzinárodných kongresoch chudobných príbuzných. G. Bianchi: Paralelná existencia silnej akadémie a univerzít je z dlhodobého hľadiska neúnosná. Bez zahraničných grantov by nemali ústavy SAV prácu. Únik mozgov nehrozí, veda sa dočasne ocitla v recesii.