Základy dane z pridanej hodnoty - Jablonková, Zdenka
Uplatňovanie oslobodenia od dane v daňovej sústave. Dva druhy oslobodenia od dane v krajinách uplatňujúcich daň z pridanej hodnoty. Systém daňového oslobodenia vyvážaných tovarov. Druhý druh oslobodenia od dane sa vzťahuje na dodávky vybraných tovarov a služieb v tuzemsku. Mechanizmus uplatňovania dane z pridanej hodnoty pri oslobodení od dane. Ilustračný príklad.