Ekonomicko-právne postavenie holdingu v trhovej ekonomike - Šnircová, Jana, 1971-
Vysvetlenie pojmov súvisiacich s problematikou holdingu. Skupina podnikov resp. holding - predstavuje kapitálové prepojenie minimálne dvoch podnikov, ktoré si zachovávajú svoju právnu samostatnosť. Materská spoločnosť a dcérske podniky. Typy skupín podnikov. Formovanie skupín z hľadiska zámeru externého rastu podnikov. Členenie skupín podnikov podľa funkcie materskej spoločnosti. Rozlišovanie tzv. finančného holdingu a riadiaceho holdingu. Charakteristika štyroch typov holdingov: a/ správny holding, b/ finančný holding, c/ strategický holding, d/ centralistický holding.