Štandardy kvality služieb cestovného ruchu - Sládek, Gustáv
Štandardy kvality a ich spoločenské a ekonomické opodstatnenie. Štandardy kvality v cestovnom ruchu. S vývojom cestovného ruchu sa vyvíjajú aj jeho štandardy. Miera dodržiavania štandardov a ich prekračovanie sa stáva nástrojom konkurenčného boja o zákazníka. Dispozičné riešenia hotela - väčšie plohy izieb (plošné štandardy) - podmienkou zaradenia hotelov do tried.