Transferové ceny a cena obvyklá - Veselská, Jana
Aplikácia ustanovenia o cene obvyklej. Úprava možnosti použitia tzv. obvyklých cien v daňovom konaní pri vyčísľovaní základu dane z príjmov. Ide o ustanovenie 23 ods. 7 zákona č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov. Metódy transferového oceňovania. Metóda porovnateľnej ceny. Metóda porovnateľného obchodného rozpätia. Metóda zvýšenia nákladov. Metóda transakčného zisku. Metóda globálneho formálneho delenia.