Niekoľko poznámok k teórii vývinových cyklov cestovného ruchu - Čuka, Peter
Teórie vývinových cyklov cestovného ruchu sa objavili v geografii miest a pri skúmaní ich vývinových cyklov. Butlerov model vývinového cyklu cestovného ruchu. Etapizácia vývinových cyklov cestovného ruchu na Slovensku.