Vyčíslenie zmeny stavu zvierat vo väzbe na ich obstarávaciu cenu - Hacherová, Žofia
Významnou súčasťou celkového objemu vnútropodnikových zásob sú zvieratá. Zatriedenie zvierat v obežnom majetku do r.1992. V účtovníctve platnom od 1.1.1993 sú zvieratá základného stáda a ťažné zvieratá zatriedené v hmotnom investičnom majetku. Alternatívna metodika účtovania nákupu, chovu a následného predaja zvierat. Metodický postup účtovania s cieľom vyčíslenia interných výnosov zo zmeny stavu zvierat vo väzbe na obstarávaciu cenu.