K teritoriálnemu rozmiestneniu priamych zahraničných investícií po roku 1990 - Oberhauser, Ján Artur
Teritoriálne rozmiestnenie priamych zahraničných investícií krajín OECD. Podiel na poskytovaní priamych zahraničných investícií. Pomer medzi poskytnutými a prijatými zahraničnými investíciami. Najväčší investori finančných prostriedkov v Európskej únii. Rozdielnosť záujmu zahraničných investorov (na príklade Nemecka).