Čas globálních změn a čas rurální kultury - Lapka, Miloslav
Globálny rast mestskej populácie a vyľudňovanie európskeho vidieka. Globálna ekonomika industriálnej spoločnosti a rurálna ekonomika vidieka. Vidiecky priestor - budúce miesto pre globálne vedomie. Príčiny globálnych environmentálnych zmien. Dôsledky globálnych zmien pre rurálnu kultúru.