Rovné příležitosti pro muže a ženy - Fuchs, Miroslav
Oblasť rovnakých príležitostí a rovnakého zaobchádzania s mužmi a ženami v smerniciach EÚ (článok 119 Rímskej dohody z roku 1957, smernica č. 117 z roku 1975): rovnaká odmena za rovnakú prácu, diskriminácia z dôvodu pohlavia v zamestnaní, zákaz diskriminácie a ochrana žien, ochrana proti sexuálnemu obťažovaniu v práci. Situácia v ČR.