Demografické trendy v krajinách kandidujúcich na členstvo v Európskej únii - Rievajová, Eva
Porovnanie údajov o demografickom vývoji v krajinách kandidujúcich na členstvo v Európskej únii. Predpokladaný vývoj celkovej populácie v krajinách uchádzajúcich sa o členstvo v EÚ v r. 1995-2015. Vývoj populácie v produktívnom veku. Indexy rastu vekových kategórií v predproduktívnom veku a poproduktívnom veku. Index starnutia populácie. Úmrtnosť detí v dojčenskom veku. Očakávaný priemer dožitia. Charakteristika a komentár k jednotlivým ukazovateľom.