Sociálna dohoda a jej hlavní činitelia v belgickom systéme kolektívneho vyjednávania - Adamica, Peter
Mechanizmus tripartitného vyjednávania ako jedna z osvedčených metód zabraňujúcich vzniku sociálnych explózií s dopadom na celé obyvateľstvo. Náčrt belgického sociálno-konzultačného systému. Hlavní činitelia v sociálnej dohode - organizácie pracovníkov a zamestnávateľské organizácie. Závodná rada. Dohody v rámci sektorov - spojené komisie, kolektívne dohody. Dohody na národnej úrovni. Sociálny zmier. Úloha vlády v belgickom sociálnom modeli.