Oznamovacia a ponuková povinnosť - právne inštitúty ochrany minoritných akcionárov - Žitňanská, Lucia
Povinnosť oznamovať nadobudnutie alebo stratu významného podielu v akciovej spoločnosti, smernica Rady ES o tejto povinnosti, jej slovenská právna úprava a ich vzájomná komparácia. Povinnosť uskutočniť verejnú ponuku na odkúpenie akcií pri prevzatí akciovej spoločnosti, smernica Rady ES, slovenská právna úprava a vzájomné porovnanie zásadných prvkov oboch dokumentov.