Tendencie vývoja výdavkov na správu v Slovenskej republike a základné teoretické otázky postavenia štátnej byrokracie - Jaura, Zdeno
Vymedzenie pojmu správa - štátna správa. Vývoj celkových výdavkov na správu. Celkové výdavky štátneho rozpočtu. Neinvestičné a investičné výdavky na správu. Analýza výdavkov na správu v roku 1997. Teoretické problémy byrokracie. Poznatky sociológie o byrokracii. Ekonomická (manažérska) koncepcia byrokracie.