Manažment komunít, multisektorová kooperácia a komunitné programy zdravia - Murgaš, Milan
Základný rozpor medzi zvyšujúcou sa produkciou materiálnych statkov a služieb uspokojujúcich rastúce potreby ľudí a zhoršovaním kvality života práve v dôsledku jej vplyvov na prírodné a životné prostredie. Špecifiká manažmentu komunít. Všeobecné znaky samosprávy. Samospráva a štátna správa. Rozdiely medzi administratívnym a manažérskym modelom. Multisektorovosť územného celku. Multisektorová komunikácia a kooperácia.