Postavenie finančného práva pri úprave finančných vzťahov so zahraničím habilitačná prednáška - Grúň, Ľubomír
Hospodárske a finančné vzťahy medzi krajinami v historickom vývoji. Stručná genéza vývoja zahraničných hospodárskych stykov v našich podmienkach. Výklad pojmu finančné vzťahy so zahraničím, faktory ovplyvňujúce tieto vzťahy. Finančné právo pri úprave finančných vzťahov so zahraničím. Nástroje realizácie finančných vzťahov so zahraničím (menové, kurzové, devízové, platobné a úverové vzťahy, rozpočtové, daňové, poplatkové a colné vzťahy). Právne úpravy colnej problematiky a komerčného poisťovníctva.