Mediácia ako metóda riešenia sporov sa udomácňuje aj na Slovensku - Začková, Katarína
Riešenie sporov prostredníctvom mediácie sa na Slovensku začalo uplatňovať po r. 1989. Konflikt, spor a mediácia. Riešenie sporov mimosúdnou cestou v USA. Výhody mediácie, šetrenie finančných prostriedkov. Nástup mediácie na Slovensku. Centrum prevencie a riešenia konfliktov v Bratislave začalo svoju činnosť v r. 1991. Mediácia a legislatíva.