Finančná analýza a jej praktické využitie - Jánoš, Daniel
Význam kvalitnej analýzy. Snaha jednotlivca alebo firmy ochrániť svoje financie pred infláciou, ale zároveň mať reálny zisk. Súhrnné vyhodnocovanie - vyhodnotenie konkrétneho podniku, odvetvia, v ktorom podnik pôsobí a celkovej hospodárskej a politickej situácie štátu. Výpočty pomerových ukazovateľov. Pre malého investora je výhodné, aby sa o jeho financie starali špecializované spoločnosti, ktoré disponujú dostatočným množstvom informácií.