Je dobré vedieť, čo mi hrozí dôkladná analýza je prvým predpokladom stanovenia diagnózy - Čunderlík, Dušan
Kríza firmy ako opakujúce sa štádium jej životného cyklu. Metódy zvládnutia krízovej situácie firmy - hlboká analýza vývoja hospodárskej situácie firmy a následný návrh variantov opatrení pre prípad nežiaduceho vývoja. Faktory spôsobujúce krízu firmy. Skúmanie krízy a jej príčin z viacerých hľadísk.