Podpory agropotravinárstva zo štátneho rozpočtu sa vlani zvýšili, ale sa aj sprísnila kontrola ich použitia - Solíková, Helena
Spôsoby poskytovania dotácií do agropotravinárstva. Zameranie dotačnej politiky. Sprísnenie kritérií pri poskytovaní dotácií. Nové dotačné tituly zavedené v r. 1997. Neplnenie záväzku Slovenska voči Svetovej obchodnej organizácii (WTO) v objeme exportných dotácií v r. 1997. Perspektíva zvýšenia účinnosti dotácií.