Strategie pro čas globalizace - Matějka, Milan
Teoreticko-historický prierez špecializácie. Nevýhody pyramídového manažmentu vo veľkých podnikoch a následnej vzájomnej izolovanosti podnikových procesov, výrobných faktorov a agiend. Integrácia rôznych funkcií do procesných tímov ako východisko z tejto situácie. Nové spôsoby ideálneho riadenia - zdieľanie vedenia, znalostí, výsledkov i výnosov všetkými pracovníkmi. Povinné vzdelávacie programy prominentných spoločností USA. Rýchlo stúpajúci význam odborov v najvyspelejších krajinách.