Príprava odborníkov v oblasti informačných technológií - Mokriš, Igor
Podstatou rozvoja spracovania informácií v oblasti financií, bankovníctva a investovania je uplatnenie moderných informačných systémov. Jedným z prístupov k riešeniu týchto problémov je vytvorenie nového študijného odboru informačné technológie, na Fakulte financií Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici, ktorý vychádza z výučby aplikovanej informatiky pre potreby finančnej praxe. Rozvoj študijného a koncepcia vedného odboru.