Alma mater na križovatke - Polakovič, Ivan
Rozvoj systému vzdelávania a reálna situácia v školstve. Vývoj počtu učiteľov a študentov EU v rokoch 1990 až 1997. Vysokoškolský zákon, jeho novela a ekonomické zabezpečenie vysokých škôl. Rozpočet Ekonomickej univerzity na rok 1998. Počet študentov EU pripadajúcich na učiteľa. Vývoj počtu študentov a učiteľov vysokých škôl v SR. Počet študentov na 1000 obyvateľov v niektorých krajinách strednej a východnej Európy.