Pracovné podmienky žien - Jendrálová, Anna
Listina základných práv a slobôd zaručuje ženám právo na zvýšenú ochranu zdravia pri práci a na osobitné pracovné podmienky. Ženy nesmú vykonávať práce, ktoré sú pre ne fyzicky neprimerané. Osobitné pracovné podmienky pre tehotné ženy a matky. Úprava pracovného času pre tehotné ženy a ženy starajúce sa o deti. Zamestnávateľ nesmie dať výpoveď tehotnej žene a žene trvalo sa starajúcej o dieťa mladšie ako tri roky.