Propojení informačních systémů v dopravě - Přenosil, Julius
Miesto informatiky v doprave. Sieťové rozloženie užívateľov s dynamickými zmenami a pohybom, ktoré sú obsahom väčšiny informácií spracovávaných informačnými systémami v doprave. Prepojenie informačných systémov v železničnej a cestnej doprave. Elektronické avíza odosielateľom železničných zásielok. Elektronická výmena dát medzi špedičnými a dopravnými firmami v cestnej preprave, zapojených do logistických reťazcov zásobovania a odbytu automobilového priemyslu.