Konečná spotreba domácností sa na hrubom domácom produkte podieľa už vyše polovicou - Suďa, Pavol
Vývoj HDP v prvom polroku r. 1998. Vplyvy na rast HDP na strane ponuky a na strane dopytu. Vplyvy na rast tvorby hrubého fixného kapitálu. Nevyrovnaná fiškálna politika a rast externého dlhu zapríčinili zníženie ratingového hodnotenia SR na prvý stupeň špekulatívneho pásma. Záporný čistý export brzdí rast HDP. Vývoj hrubého zisku nefinančných podnikov a finančných organizácií.