V japonských podnikoch postupne zavádzajú západný systém ohodnocovania práce zamestnancov podľa výkonu - Čalfová, Jana
Postupné zavádzanie západného systému ohodnocovania zamestnancov podľa výkonu v japonských podnikoch. Pribúdanie zástancov hodnotenia podľa dosiahnutých výsledkov. Tradičný systém hodnotenia podľa odrobených rokov postupne nahrádza systém hodnotenia podľa výkonu. Problém v spôsobe hodnotenia pracovníkov. Prístup zamestnancov k novému systému. Nový systém vyplácania dôchodkov.