Naším cieľom je zjednotená Európa
Z vystúpenia predsedu Rakúskej národnej rady Heinza Fischera na stretnutí predsedov európskych parlamentov v Štokholme. Výzvy národných parlamentov: konsolidácia Európy ako priestoru slobody, stability a istoty; rozšírenie Európskej únie; vyváženosť ekonomického vývoja; boj proti nezamestnanosti. Úlohy národných parlamentov. Reformné návrhy európskych inštitúcií. Ciele medzinárodných organizácií.