Vzťah vnútropodnikového a manažérskeho účtovníctva - Foltínová, Alžbeta
Príspevok nadväzuje na príspevok uverejnený v DÚPP č.10/1998. Upozornenie na vzťah a rozdiely medzi vnútropodnikovým a manažérskym účtovníctvom a na štruktúru účtovných informácií, ktoré poskytujú manažérom podniku. Chápanie pojmov vnútropodnikové a manažérske účtovníctvo. Základné úlohy manažérskeho účtovníctva. Znázornenie vzťahu medzi VPÚ a MÚ z hľadiska fázy rozhodovacieho procesu. Závery z porovnania vnútropodnikového a manažérskeho účtovníctva.