Strata v podnikaní - finančno-ekonomické aspekty - Šnircová, Jana, 1971-
Ekonomická podstata straty. Význam sledovania nákladov v členení podľa účelu ich vynaloženia s rešpektovaním fixnosti a variability vo vnútropodnikovej evidencii. Ilustračné príklady. Prejav straty v účtovnej závierke. Vysporiadanie straty bežného účtovného obdobia. Finančno-ekonomické dôsledky straty pre spoločnosť a jej vlastníkov. Predchádzanie strate.