Odpočet straty právnickej osoby strata podnikateľa - Pohlod, Ján
Vykonávanie odpočtu straty v zmysle novely vykonanej zákonom č. 172/1994 Z.z. a úpravy 34 zákona č. 286/1992 Zb. o dani z príjmov. Upresnenie pojmu straty, ktorú je možné odpočítavať od základu dane. Spôsob odpočítavania straty štátnych podnikov a akciových spoločností s nadpolovičnou majetkovou účasťou štátu alebo Fondu národného majetku. Vplyv zmeny výšky straty na základe podaného dodatočného daňového priznania na výšku vykonávaných odpočtov. Vplyv rezervného fondu na výšku odpočítavanej straty.