Prípady obmedzujúce zahrnovanie úrokov z pôžičiek do základu dane z príjmov - Pohlod, Ján
Ustanovenie 25 pís. w) zákona č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov, obmedzuje zahrnutie úrokov z úverov a pôžičiek medzi daňové výdavky (náklady). Citované ustanovenie sa vzťahuje len na subjekty, ktoré sa zúčastňujú priamo alebo nepriamo na vedení, kontrole, či majetku príjemcu úveru. Vysvetlivky k daňovému priznaniu právnických osôb r. 60/15 a r. 65/15. Ilustračný príklad.