K podvojnému účtovníctvu územnej samosprávy - Králik, Jozef
Zákonom č. 138/91 Zb. o majetku obci - vecí, ku ktorým patrilo právo hospodárenia štátnym podnikom, rozpočtovým, príspevkovým organizáciám a drobným prevádzkarňam národných výborov, prešli z majetku SR do vlastníctva obcí na území ktorých sa nachádzali. Použitím účtovných osnov sa zabezpečí účtovné vyjadrenie skutočných vlastníckych vzťahov k majetku obce.