Prieskum miezd pomáha určovať stratégiu odmeňovania - Začková, Katarína
PricewaterhouseCoopers Bratislava a KNO Slovensko, s.r.o. robia prieskumy trhu odmeňovania na Slovensku. Prieskum trhu odmeňovania robí aj medzinárodná spoločnosť Hay Management Consultants (HMC) - spoločnosť porovnáva aj trendy trhu s krajinami strednej Európy a vyspelými krajinami sveta. Fixná a pohyblivá zložka mzdy na Slovensku a vo svete. Nefinančné výhody vo firmách. Vzdelávanie zvyšuje cenu pracovníka. Najvyššie a najnižšie platy.