Forwardy ako nástroj hedgingu kurzového rizika - Vlachynský, Karol
Väčšia volatilita kurzov zahraničných mien voči slovenskej korune zvyšuje kurzové riziká podnikov obchodujúcich so zahraničnými partnermi. Preto je potrebné zabezpečiť sa proti tomuto riziku (hedging kurzových rizík). Významným faktorom hedgingu sú termínové menové konverzie (forwardy na menu). Príklady.