Bankový sektor analýza odvetvia
Najväčším problémom slovenského bankového sektora je vysoký podiel klasifikovaných úverov. Sú to nedobytné alebo len veľmi ťažko dobytné úvery. Porovnanie výšky klasifikovaných úverov a hodnota vytvorených opravných položiek medzi jednotlivými bankami: Všeobecná úverová banka, a.s., Ľudová banka, a.s., Priemyselná banka, a.s. Košice, Prvá komunálna banka, a.s. Košice.