Po voľbách sa šanca Slovenska zaradiť do Európskej únie a NATO výrazne zvýšila - Hajšel, Robert
Hodnotenie slovenských parlamentných volieb (september 1998) predstaviteľmi EÚ. Nádej, že nová vláda bude urýchlene riešiť politické problémy, ktoré vylúčili Slovensko z prvej skupiny krajín uchádzajúcich sa o členstvo v EÚ. Riešenie politických a hospodárskych problémov rozhodne o zaradení Slovenska do príslušnej skupiny uchádzačov o členstvo v EÚ. Zvýšenie šancí SR na vstup do NATO.