Vliv snížení rozpočtového deficitu na měnový kurz - Hakkio, Craig S.
Vzťah medzi znížením deficitu a menovým kurzom sa stal predmetom diskusie najvýznamnejších svetových ekonómov a tvorcov monetárnej politiky. Priame a nepriame dopady zníženia deficitu na dopyt po úverových zdrojoch, ktoré môžu viesť k odlišným dopadom na menový kurz. Štúdia Medzinárodného menového fondu, ktorá popisuje skúsenosti so znížením deficitu. Empirický model.