Osobnosť manažéra a štýl riadenia ako predpoklad profitu firmy - Szarková, Miroslava, 1951-
Štyri štýly riadenia v teórii manažmentu, ktoré sa považujú za klasické. Sú to: autoritatívny, demokratický, liberálny a laissez fair štýl riadenia. Charakteristika týchto štýlov riadenia a ich uplatnenie v manažérskej praxi. Profilovanie ďalších štýlov riadenia - flexibilné, pružné riadenie a kreatívne riadenie. Analýza štýlov riadenia a ich uplatňovanie v nadnárodných spoločnostiach.