V centre záujmu ekonómov - Mikulič, Kamil
Diskusia o tvorbe a fungovaní holdingu. Rozdiely vyplývajúce z uplatňovanej miery kapitálovej účasti v ovládaných spoločnostiach. Koncentrácia financií na báze jedného vnútorne štrukturovaného podniku a efekt dvojitého zdanenia. Diverzifikácia ako vhodná politika holdingu pri čelení podnikateľským rizikám. V druhom type holdingu môžu paralelne pôsobiť rozdielne spoločnosti tak formou ako i veľkosťou. Konglomerátny typ holdingu. Pôsobenie transferových cien. Spôsoby tvorby holdingu.