Zdravie je v rukách pacienta sú dva rozdielne systémy poskytovania zdravotníckych služieb - Kleskeň, Peter
Nedostatočná kontrola narábania s verejnými finančnými zdrojmi v prípade lekárov a poisťovní. Nejasnosti v stanovovaní predpisov pre lekárov. Nutnosť zavedenia systémových zmien v ekonomike zdravotníctva.