Globalizace víc než módní termín? - Robejšek, Petr
Teoretické vymedzenie pojmu globalizácia. Základné fakty o postupujúcej globalizácii. Komplementarita kontra diverzita. Decentralizácia a koncentrácia. Globalizácia a bezpečnosť.